Skip to main content

Česta Pitanja

Čemu služi ova aplikacija?

SportyMate aplikacija vam omogućava da lako pronađete odgovarajući sportski objekat i online izvršite rezervaciju termina. Svakodnevno radimo na proširenju liste sportskih objekata u okviru aplikacije.

Koje sportovi se nalaze u ponudi?

SportyMate aplikacija vam nudi mogućnost da izaberete između fubala, košarke, tenisa, rukometa, odbojke, stonog tenisa i mnogih drugih.

Da li se aplikacija plaća?

SportyMate aplikacija je potpuno besplatna za korisnike, dok su cene termina na aplikaciji identične onim koje možete videti direktno u sportskim objektima sa kojima sarađujemo.

Šta ako zakažem termin i ne odem?

Termin za sportski objekat imate pravo da otkažete u roku od 5h od trenutka rezervacije. Ukoliko termin ne otkažete u predviđenom roku, korisnička podrška će Vas kontaktirati kako bi saslušala vaše razloge.
U slučaju da se takva situacija ponovi, Vaš nalog na aplikaciji će biti suspendovan. 

Da li dobijam neke bonuse ako stalno zakazujem preko aplikacije?

Sve naše najaktivnije korisnike očekuju nagrade.

Da li se termini plaćaju preko aplikacije ili na licu mesta?

Plaćanje se vrši prema definisanim uslovima izabranog sportskog centra – u okviru aplikacije imate mogućnost da plaćanje izvršite online ili na licu mesta u samom objektu.

Šta mi je sve potrebno da bih se registrovao?

Registracija je brza i jednostavna, sve što treba je da unesete ime i prezime, datum rođenja, broj telefona i e-mail adresu.

Kako da rezervišem termin?

Termin se rezeviše putem aplikacije u tri jednostavna koraka – Izaberite željenu lokaciju, aktivnost i vreme termina. Nakon odabranih parametara, videćete listu svih slobodnih objekata gde birate onaj koji Vama i Vašoj ekipi najviše odgovara.

Kako da preuzmem aplikaciju?

Aplikaciju možete preuzeti putem Google Play i Apple Store Servisa, kao i putem linka koji se nalazi na našem sajtu.

Kako da potvrdim e-mail adresu?

Na e-mail adresu koju ste uneli kada ste kreirali nalog, dobićete poruku sa linkom na koji treba da kliknete, kako biste potvrdli Vaš nalog.

Gde sve mogu da rezervišem termin?

SportyMate baza se svakodnevno proširuje. Listu trenutno dostupnih objekata možete pronaći u okviru aplikacije ili sektoru Sportski Objekti na samom sajtu.

Otkazan mi je termin, šta dalje?

U slučaju da vam sportski objekat otkaže termin, putem e-maila ćete dobiti obaveštenje, u kome će biti obrazložen razlog otkazanog termina.

Gde da vidim zakazane termine?

U okviru aplikacije imate sektor “Zakazani Termini” gde možete proveriti sve rezervacije, kao i istoriju prethodno zakazanih termina.

Koga da pozovem u slučaju nepredviđenih okolnosti?

Kada izaberete željeni objekat, putem e-maila dobijate potvrdu sa svim detaljima vezanim za rezervaciju. U slučaju nepredviđenih okolnosti, uvek možete kontaktirati direktno sportski objekat i konsultovati se sa njima o načinu rešavanja, kao i našu korisničku podršku.

Desila se dupla rezervacija u balonu, koja je procedura?

Ukoliko se dogodi ovakva situacija, prednost uvek ima rezervacija koja je izvršena putem SportyMate aplikacije. Ukoliko budete imali bilo kakvih neprijatnosti, kontaktirajte našu korisničku podršku, koja će za Vas pokušati da otkloni bilo koji nesporazum.