Skip to main content

SportyMate
Košarkaška liga 2023/24

Na ovoj strani možete da vidite sve informacije i da se registrujete za SportyMate košarkašku ligu 2023/24

Uvod

SportyMate je kompanija koja za cilj ima da spoji sve ljubitelje rekreativnog sporta sa sportskim centrima, i izgradi zdravu sportsku zajednicu za sve ljude koji se bave sportom. S tim u vezi kreiramo košarkašku ligu koja će biti organizovana na najvišem nivou, kako bismo sve svoje učesnike impresionirali, i pružili im fantastičan osećaj druženja, takmičenja, i napredovanja.

Detalji lige

Format takmičenja sastavljen je iz jedne grupe od 14 timova.
Svaka od ekipa u okviru svoje grupe odigraće 2 utakmice sa svakim od ostalih učesnika, jednu na “domaćem” i jednu na “gostujućem” terenu.
Najboljih 6 ekipa iz grupe će se direktno kvalifikovati u četvrtfinale takmičenja, dok će timovi koji završe na pozicijama izmedju sedmog i desetog mesta morati da se izbore za preostala dva mesta koja vode dalje u takmičenje kroz Play- In fazu. U njoj će biti odigrane tri utakmice.
Prva utakmica će biti odigrana između sedmoplasirane i osmoplasirane ekipe gde će pobednik direktno proći u dalju fazu takmičenja. Druga utakmica će biti odigrana između devetoplasirane i desetoplasirane ekipe gde će gubitnik završiti svoje učešće u ligi, dok će pobednik tog duela igrati protiv gubitnika iz prve utakmice Play-In faze. U trećoj utakmici pobednik prolazi u dalju fazu takmičenja dok gubitnik završava svoje učešće ligi. Pobednik četvrtfinalne utakmice je ona ekipa koja prva dodje do 2 pobede. Istim principom ćemo se voditi i u polufinalu.

Nakon polufinalnih utakmica, biće odigrane utakmice za 3. mesto, kao i Finale, koje će se igrati na jednu pobedu.

Sistem takmičenja možete i pogledati na slici

Kliknite na sliku da uvecate

Početak

Početak turnira planiran je za sredinu Oktobra 2023., a završetak lige početkom Maja 2024., zavisno od toga koliko utakmica bude bilo potrebno za dobijanje pobednika u četvrtfinalu, i polufinalu. Utakmice će se igrati vikendom u ranije utvrdjenim terminima. Svaka ekipa će u dogovoru sa organizatorima lige unapred dogovoriti vreme utakmica koji njima najviše odgovara, te će se organizatori potruditi da im naprave najbolji raspored.

Ovim sistemom takmičenja u grupnoj fazi svaka od ekipa odigraće 26 utakmica. Timovi koji prođu grupnu fazu će odigrati između 27 utakmica i 35 utakmica, u zavisnosti do koje faze takmičenja stignu.

Takmičenje će biti održano u tri sledeće košarkaške hale.

  • Košarkaški centar Gurović Academy – Višegradska 13, 11000, Beograd, Surčin
  • Sportski kompleks Vizura sport – Cara Dušana 105, 11000, Beograd, Zemun
  • Sportska hala Enfild – Volgina BB, 11000, Beograd, Zvezdara

Svaka od gore navedenih hala, je pažljivo birana tako da svi uslovi za igru budu na najvišem nivou. Takodje svaka hala poseduje i razvijenu infrastrukturu, i ima svoj parking. Svi tereni su napravljeni po najvišim standardima kako bismo igračima pružili pun doživljaj.

Sistem takmičenja možete i pogledati na slici

Pravila i pogodnosti

Na svim utakmicama biće angažovan veliki broj ljudi koji će se pobrinuti da sve bude održano na profesionalnom nivou.

  • Dve sudije
  • Kamerman
  • Komentator
  • Fotograf
  • Zapisničar
  • Delegat

Sudije će biti sertifikovane osobe, koje ispunjavaju uslove za fer i pravedno sudjenje. Na svakoj od utakmica biće prisutno po dve sudije kako bi se izbegla bilo kakva pristrasnost i neprofesionalnost, u tu svrhu će i svaka od ekipa imati po jedan challenge.

Svaka utakmica biće snimana, i prenošena uživo na našem kanalu na YouTube-u, uz komentatora koji će svaku utakmicu učiniti interesantnijom za gledanje, a snimak svake utakmice biće dostupan i na našem sajtu.

Na našem sajtu moći ćete da pratite statistike svih igrača kako u odigranim utakmicama, tako i onu u realnom vremenu. Statistika će podrazumevati sve informacije o utakmicama, ali i ličnu statistiku igrača, baš kao u najprofesionalnijim svetskim ligama.

Na svakoj utakmici biće prisutni i fotografi, te će sve ekipe posle utakmice imati i profesionalne fotografije kako bi momenti bili zapamćeni.

Pružamo mogućnost izrade unikatnih dresova za svaku ekipu, izborom jednog od 3 predložena dizajna. Dresovi podrazumevaju komplet, odnosno šorc i majicu. Cena jednog kompleta je 3000 RSD.

Nagrade i zanimljivosti

Nagradni fond lige je 200.000,00 RSD. Prvoplasirana ekipa osvojiće glavnu nagradu u iznosu od 110.000,00 RSD, ekipa koja završi takmičenje na drugoj poziciji, osvojiće 60.00,00 RSD, dok će trećeplasirana ekipa osvojiti 30.000,00 RSD.

Na kraju svakog kola biće proglašen i MVP kola, koji će biti nagradjen peharom i specijalnim poklonom naših generalnih sponzora.

Takodje nakon svake utakmice biće proglašen i najbolji pojedinac iz iste, koji će biti biran po indeksu korisnosti na toj utakmici, a kao nagradu dobiće poklon od strane naših sponzora.

Na kraju takmičenja biće proglašena najbolja petorka lige, kao i MVP celokupnog takmičenja, koje očekuje specijalna nagrada.

Cilj nam je da takmičenje učinimo što popularnijim, i iz tog razloga, planirana su razna iznenadjenja za publiku, i ljude koji će bodriti svoje timove, u vidu mini takmičenja u šutu sa pola terena, i slično.

Još jedna od zanimljivosti je ta da će u zavisnosti od izabranog paketa ekipa dobiti po jedan album na kraju sezone sa sličicama svih učesnika lige kao i najinteresantijim fotografijama iste, MVP igračima itd.

Svaka ekipa dostaviće organizatorima playlistu, koja će biti puštana na zagrevanju svaki put kada je ta ekipa domaćin.

Kotizacija i prijava

Za učešće u Sportymate će biti obavezno da se plati kotizacija u iznosu od 5.000,00rsd.

U zavisnosti u kojoj hali će ekipa igrati utakmicu, cena termina će iznositi od 8.000,00rsd do 8.500,00rsd.

(u ove cene će biti uključeno 2 sudije, kamerman, komentator, fotograf, zapisničar i delegat)

Preuzmi aplikaciju

Preuzmi aplikaciju sa Google Play ili Apple Store Servisa i napravi nalog za nekoliko minuta, potpuno besplatno!

Postani partner

Postanite SportyMate Partner i povećajte broj korisnika uz online praćenje rezervacija.